PerusSydän, PerusDiabetes ja PerusVuosikontrolli


PerusDiabetes, PerusSydän ja PerusVuosikontrolli-kokonaisuus

Sairastatko aikuistyypin diabetesta, verenpainetautia tai sepelvaltimotautia? Oletko sairautesi suhteen kuskin paikalla vai kyytiläisenä? Tiedätkö hoitotavoitteesi? Oletko tullut kuulluksi lääkärissä? Onko lääkityksesi ajantasalla?

Olisiko aika tarkistaa tilanne?

PerusTerveys suunnitteli potilaslähtöisen hoitokokonaisuuden juuri sinua varten. Tämä käy hyvin myös sinulle, joka muuten vaan haluat laajan terveystarkastuksen. 

Kokonaisuus koostuu hoitajan tekemästä laajasta potilaslähtöisestä alkukartoituksesta, laboratoriokokeista ja lääkärin vastaanottokäynnistä. Tavoitteena on tehdä potilaslähtöinen hoitosuunnitelma ja askelmerkit sairauden hoidolle pidemmällä tähtäimellä. 

PerusSydän/PerusDiabetes/Vuosikontrollipaketin hinta on 200€, sisältäen: 
– 40 minuutin hoitajakäynti (ovh 50€)
– Kansanterveysverikoepaketti (Näytteet yksittäin otettuna 280€+15€ näytteenottopalkkio)
– 30 minuutin Perusteellinen lääkärikäynti (ovh 82€+15€ toimistomaksu)
– Halutessa pakettiin voidaan lisätä muitakin verikokeita, laskutus hinnaston mukaan. 

40 min hoitajakäynti:
Laaja alkukartoitus: Ideat, huolet ja odotukset.
– Elintavat ja elämäntapariskitekijät
– Sairaushistoria, lääkitykset
– Verenpaineen mittaus, BMI, sairauskohtaiset erityismittaukset
– Lääkärin konsultointi mahdollisista muista kokeista (erikseen laskutettavat, vapaaehtoisia)
– Omaseurannan (verenpaine, sokeri) ja kyselyiden ohjaus (unikysely, mielialaseula)


Kansanterveysverikoepaketin sisältö: 

( 2474) Pvk+T : Perusverenkuva ja trombosyytit mittaa hemoglobiinin sekä verisolutyyppien ja verihiutaleiden osuuden veressä. Kertoo mm. veren hapenkuljetuskyvystä sekä antaa tietoa immuunisysteemin tilasta.

(2382) S-Na : Natrium on yksi tärkeimmistä suoloista elimistössä. Natrium on välttämätön aineenvaihdunnan, hermoston ja lihasten normaalille toiminnalle. Natriumia mittaamalla saadaan tietoa elimistön nestetasapainosta.

(2001) S-K : Kalium on natriumin ohella toinen tärkeä veren suola, joka osallistuu lihasten, sydämen, munuaisten ja keskushermoston aineenvaihduntaan, lihaksiston toimintaan sekä hermoimpulssin siirtoon.

(6354 sis. molemmat) KREATINIINI + eGFR :

Kreatiniini kuvaa munuaisten toimintaa, kreatiniiniarvo nimittäin kohoaa, jos sen erittyminen munuaisissa jostain syystä häiriintyy. Tätä arvoa mittaamalla voidaan myös arvioida munuaisten kautta erittyvien lääkkeiden annostelua.

Glomerulussuodosnopeus eli GFR mittaa hiussuonikerästen suodatusnopeutta munuaisissa. Tämä testi siis kertoo, kuinka hyvin munuaiset puhdistavat verta.

(4511) U-Alb/Krea : Tällä virtsasta otettavalla testillä selvitetään mikroalbuminuriaa eli valkuaisproteiinin erittymistä virtsaan. Mikroalbuminuria heijastaa munuaisvauriota, ja sen selvitys on erityisen tärkeää muun muassa diabeetikoilta ja verenpainepotilailta.

(1468) fB-Gluk : Veren glukoosiarvo on sama asia kuin verensokeri. Tämä tutkimus mittaa verensokerin paastotilassa. Kohonnut arvo voi kertoa muun muassa diabeteksesta.

(6128) B-HbA1c : HbA1c arvo eli pitkäaikainen verensokeri kuvastaa glukoosin eli verensokerin määrää edeltävien 2-8 viikon aikana.

(2245) lipidit : Lipidi on yleisnimitys kaikille veressä kulkevilla rasvoille ja rasvan kaltaisille aineille. Tämä testi kuvastaa sitä, millaisia rasvoja tutkittavalla on elimistössään. Sen avulla voidaan mitata riskiä sairastua valtimotauteihin ja sydän- ja verisuonitauteihin.

(1026) Alat : Alat eli alaniiniaminotransferaasi kertoo maksan terveydentilasta.

30 min Lääkärikäynti:
Hoitajakäynnin, omaseurannan ja verikokeiden jälkeen lääkärin kokonaisvaltainen tilannearvio sisältäen kliinisen tutkimuksen.  Potilaslähtöinen hoitosuunnitelma pidemmälle tähtäimelle. 

Varaa aika puhelimitse: 020 7340 720
Puhelimessa sinulle annetaan 40 minuutin hoitajakäyntiaika. Verikoeaika ja lääkärikäynti voidaan varata hoitajakäynnin yhteydessä. Koko paketti maksetaan ensimmäisen käynnin yhteydessä.