PerusSydän ja PerusDiabetesSairastatko aikuistyypin diabetesta, verenpainetautia tai sepelvaltimotautia? Tiedätkö mitkä ovat hoitotavoitteesi? Oletko tullut kuulluksi lääkärissä? Oletko sairautesi suhteen kuskin paikalla vai takapenkillä kyytiläisenä? Onko lääkityksesi ajantasalla?

Olisiko aika tarkistaa tilanne?

PerusTerveys Oulu suunnitteli hoitokokonaisuuden juuri sinua varten. Kokonaisuus koostuu hoitajan tekemästä laajasta potilaslähtöisestä alkukartoituksesta, tarkoituksenmukaisista laboratoriokokeista ja lääkärin vastaanottokäynnistä. Tavoitteena on tehdä potilaslähtöinen hoitosuunnitelma ja askelmerkit sairauden hoidolle pidemmällä tähtäimellä. Hoitosuunnitelma voidaan postittaa potilaalle ja se on toki nähtävillä myös omakannassa.

Varaa aika puhelimitse: 020 7340 720
PerusSydän tai PerusDiabetes paketin hinta on 200€, sisältäen:

– 40 minuutin hoitajakäynti (ovh 50€)
– Kansanterveysverikoepaketti (Näytteet yksittäin otettuna 280€+15€ näytteenottopalkkio)
– 30 minuutin Perusteellinen lääkärikäynti (ovh 82€+13€ toimistomaksu)

Hoitajakäynnillä tehdään laaja alkukartoitus: Ideat, huolet ja odotukset. Elintavat ja elämäntapariskitekijät. Lääkitykset, verenpaineen mittaus, BMI. Diabeetikoilta tarkastetaan jalkojen kunto ja pistospaikat.

Kotona täytettavaksi DEPS (mielialaseula) ja ESS (unikysely). Neljän päivän verenpaineseuranta ja diabeetikoilla kolmen päivän sokeriseuranta. Nämä käydään läpi lääkärikäynnillä. 
EKG lääkärin arvion perusteella tarvittaessa. (Ei sisälly pakettiin, paketin yhteydessä hinta 30€)

Kansanterveysverikoepaketin sisältö: 

( 2474) Pvk+T : Perusverenkuva ja trombosyytit mittaa hemoglobiinin sekä verisolutyyppien ja verihiutaleiden osuuden veressä. Kertoo mm. veren hapenkuljetuskyvystä sekä antaa tietoa immuunisysteemin tilasta.

(2382) S-Na : Natrium on yksi tärkeimmistä suoloista elimistössä. Natrium on välttämätön aineenvaihdunnan, hermoston ja lihasten normaalille toiminnalle. Natriumia mittaamalla saadaan tietoa elimistön nestetasapainosta.

(2001) S-K : Kalium on natriumin ohella toinen tärkeä veren suola, joka osallistuu lihasten, sydämen, munuaisten ja keskushermoston aineenvaihduntaan, lihaksiston toimintaan sekä hermoimpulssin siirtoon.

(6354 sis. molemmat) KREATINIINI + eGFR :

Kreatiniini kuvaa munuaisten toimintaa, kreatiniiniarvo nimittäin kohoaa, jos sen erittyminen munuaisissa jostain syystä häiriintyy. Tätä arvoa mittaamalla voidaan myös arvioida munuaisten kautta erittyvien lääkkeiden annostelua.

Glomerulussuodosnopeus eli GFR mittaa hiussuonikerästen suodatusnopeutta munuaisissa. Tämä testi siis kertoo, kuinka hyvin munuaiset puhdistavat verta.

(4511) U-Alb/Krea : Tällä virtsasta otettavalla testillä selvitetään mikroalbuminuriaa eli valkuaisproteiinin erittymistä virtsaan. Mikroalbuminuria heijastaa munuaisvauriota, ja sen selvitys on erityisen tärkeää muun muassa diabeetikoilta ja verenpainepotilailta.

(1468) fB-Gluk : Veren glukoosiarvo on sama asia kuin verensokeri. Tämä tutkimus mittaa verensokerin paastotilassa. Kohonnut arvo voi kertoa muun muassa diabeteksesta.

(6128) B-HbA1c : HbA1c arvo eli pitkäaikainen verensokeri kuvastaa glukoosin eli verensokerin määrää edeltävien 2-8 viikon aikana.

(2245) lipidit : Lipidi on yleisnimitys kaikille veressä kulkevilla rasvoille ja rasvan kaltaisille aineille. Tämä testi kuvastaa sitä, millaisia rasvoja tutkittavalla on elimistössään. Sen avulla voidaan mitata riskiä sairastua valtimotauteihin ja sydän- ja verisuonitauteihin.

(1026) Alat : Alat eli alaniiniaminotransferaasi kertoo maksan terveydentilasta.

30 min. Lääkärikäynti:
Hoitajakäynnin ja verikokeiden jälkeen lääkäri ottaa kokonaisvaltaisesti kantaa asiakkaan tilanteeseen ja tavoitteena on potilaslähtöinen hoitosuunnitelma pidemmälle tähtäimelle. 

Varaa aika puhelimitse: 020 7340 720