Korvahuuhtelu

PerusTerveydessä korvahuuhtelu on sairaanhoitajan tekemä toimenpide. Voit varata 20 minuutin mittaisen hoitajan vastaanottoajan helposti netistä. Korvahuuhtelun kokonaishinta hoitajan vastaanotolla on 48€ MUISTA PEHMITTÄVÄT TIPAT 1-2vrk ENNEN KÄYNTIÄ!


Korvavaha eli -vaikku suojaa korvakäytävän ihoa muodostamalla sen pinnalle kalvon. Vahatulppa syntyy, kun korvavahaa muodostuu paljon, se kuivuu nopeasti ja kuljetusmekanismi on häiriintynyt.

Vahatulppa alkaa vaivata, kun korvaan pääsee vettä, joka imeytyy vahaan ja turvottaa korvakäytävän umpeen. Vanupuikon avulla ei ole suositeltavaa yrittää kotioloissa vaikkua poistaa, koska se todennäköisemmin työntää vaikkutulppaa entistä syvemmälle.

Hoitona on vahatulpan poistaminen mekaanisesti korvahuuhtelulla, jolloin ruiskutettu lämmin vesi kiertää vahatulpan taakse ja painaa sen ulos. Vaikku voidaan pehmittää esimerkiksi käyttämällä muutaman päivän ajan ennen huuhtelua korvatippoja tai –suihketta, joka on tarkoitettu korvavahan pehmittämiseen ja poistoon. Tähän tarkoitettuja valmisteita saa apteekista ilman reseptiä.

Huuhtelua ei tehdä, jos tärykalvossa on reikä, asiakas kuumeilee ja hänellä on korvasärkyä tai jos korvalehti punoittaa ja korva aristaa korvalehdestä vedettäessä.