Seksitautien testaus

Seksitaudit ovat emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suuseksissä tarttuvia tauteja. Seksitaudit aiheuttavat joskus oireita, mutta useimmiten ne ovat oireettomia. Seksuaaliterveydestään voi huolehtia parhaiten asianmukaisella ehkäisyllä ja käymällä testeissä. Tietoa seksitaudeista THL:n sivuilta.

Halutessasi poissulkea tai selvittää seksitaudin mahdollisuuden suosittelemme sinua varaamaan peruskäynnin, jotta kaikki tarvittavat ja asianmukaiset testit voidaan ohjelmoida.   Laboratoriossamme voidaan seksitaudit testata kohtuuhintaisesti. 

Klamydia ja tippuri

Nykyisin sekä klamydia että tippuri tutkitaan yleensä samasta näytteestä. Miehillä testataan yleensä alkuvirtsanäyte (edeltävästi 2h virtsaamatta), naisilla virtsanäyte katsotaan epäluotettavaksi ja sen sijaan suositaan pumpulitikulla otettavaa limakalvonäytettä emättimestä. Limakalvonäyte otetaan mahdollisen tartuntareitin mukaisesti tarvittaessa myös peräaukosta, nielusta, silmän sidekalvolta tai virtsaputkesta. 

(1738) LIMAKALVONÄYTE (klamydia+tippuri)-CtGcNho (sis. 1-2 tikkunäytettä)

Hinta 39€ +näytemaksu 15€ 

(4816) ALKUVIRTSANÄYTE (klamydia+tippuri) U -CtGcNhO

Hinta 45€ +näytemaksu 15€

 

Seksitautipaketti (HIV, hepatiitti B ja C, Kuppa)

Pakettihinta 99€+ näytteenottomaksu 15€ (ovh.180€)

Klamydiaa ja tippuria harvinaisemmat mutta niiden lailla tarttuvat seksitaudit HIV, hepatiitit B ja C sekä kuppa testataan verikokeista. Yhdistimme nämä verikokeet kohtuuhintaiseksi paketiksi, jonka hinnoittelu on vakio riippumatta lähetteen olemassaolosta. Pakettiin voi halutessaan yhdistää klamydia ja tippuritestauksen, jolloin peritään vain yksi näytteenottomaksu. 

Seksitautipaketti sisältää: 

(4814)  HI virus, antigeeni ja vasta-aineet, yhdistelmätutkimus (S –HIVAbAg)  45€ 

(3815) Hepatiitti C virus, vasta-aineet  (S –HCVAb) 45€ 

(1605)   Hepatiitti B virus (tuore dg) s-antigeeni (S –HBsAg) 45€ 

(4942)  Treponema pallidum, vasta-aineet ( S-TrpaAb) 45€