Hoitajakäynti

Tarvitsetko ompeleiden poiston, korvahuuhtelun tai terveysneuvoja matkalle? Rokotus tarpeen? Tarvitsetko verenpaineen hoidon ohjausta tai ruokavalioneuvoja? Onko astmalääkkeiden ottotekniikka hallussa? Mietityttävätkö muistiasiat?

Kokeneet hoitajamme pitävät sinusta huolta ja tekevät toimenpiteitä, jotka eivät vaadi lääkärin läsnäoloa. Esimerkiksi injektiot, korvahuuhtelu ja hakasten poisto onnistuvat sujuvasti hoitajakäynnillä.  Hoitajakäynnillä onnistuu myös kuulontutkimus audiometrilla  tai lääkärin lähetteellä kynsisieninäytteenotto (kuulontutkimukset ja ABI-mittaukset vain Perusterveys Ideaparkin toimipisteessä) Netistä varattavat hoitajakäynnit ovat 20min mittaisia ja puhelimitse varataan pidemmät ajat. Myös perussairauksien hoitajakäynnit onnistuvat jouhevasti, moniammatillinen tiimityö on meillä muutakin kuin tahroja paperillla.

Hinnastoon on merkitty kokonaishinnat tavallisimmille hoitajakäynneillä tehtäville toimenpiteille ja tutkimuksille. Hintoihin lisätään lauantaisin lauantailisä 5€. Hoitajakäynnin yhteydessä tehtävät todistukset veloitetaan erikseen (Elintarviketyöntekijän todistus, hoitajan kirjoittama sairasloma)

Varaa aika hoitajakäynnille helposti netistä rokotuksiin, korvahuuhteluihin, tikkien tai hakasten poistoon tai lääkeaineinjektioille – muihin hoitajakäynneillä tehtäviin toimenpiteisiin ja tutkimuksiin kannattaa varata aika puhelimitse tai jättää yhteydenottopyyntö perusterveys@perusterveys.fi. 


Milloin hoitajakäynti?

Hoitajan tekemiä toimenpiteitä ovat mm.:

 • Korvahuuhtelu
 • Ompeleiden tai hakasten poisto
 • Haavanhoito 20min-40min
 • Matkailijan terveysneuvonta
 • Rokotuskartoitus todistuksia varten
 • Rokotukset (samalle varaukselle voi tulla 1-2 henkilöä. Varastorokotteina meillä saatavilla: Hepatiitti A, Hepatiitti A+B, jäykkäkouristusrokote, pneumokokkirokote sekä punkkirokote. Muut rokotteet: Soita ajanvaraukseemme. Voit varata myös Rokotuskäynnin)
 • Muut injektiot (tehdyn hoitosuunnitelman mukaiset lääkkeet/vitamiinit – seurantatutkimukset ja turvakokeet tarkistetaan)
 • Kuulontutkimus
 • Spirometria (varataan puhelimitse)
 • Muistitutkimus ( Cerad, MMSE) (tupla-aika 40min, varataan puhelimitse)
 • Astmaohjaus (tupla-aika 40min, varataan puhelimitse)
 • Diabeteshoitajakäynti (tupla-aika 40min, varataan puhelimitse)

Hoitajakäynnillä tehtävien toimenpiteiden ja tutkimusten hinnat (lauantailisä 5 €)

Haavanhoito 40min (erikoissidokset veloitetaan erikseen) 90€
Haavanhoito 20min (erikoissidokset veloitetaan erikseen) 75€
Ompeleiden poisto (1-2 tikkiä) 25 €
Ompeleiden poisto (3 tai enemmän tikkiä/jatkuva ommel) 35€
Hakasten poisto 50€
Korvahuuhtelu 48 €
Kuuloseula 20dB 55€
Kuulokynnystutkimus 80€
B-12vitamiini-injektio (lääkeaine mukana) 25€
Muut hoitosuunnitelman mukaiset lääkeinjektiot (lääkeaine mukana) 35€
Rokotuspalkkio/hlö (rokoteaine veloitetaan erikseen) 25€
Hoitajakäynti 20min (esim. rokotekartoitus, pef-ohjaus, verenpainemittaus) 35€
Hoitajakäynti 40min (esim. diabetesohjaus, astmakontrolli – varataan puhelimitse) 50€

Varaa aika hoitajakäynnille helposti netistä rokotuksiin, korvahuuhteluihin, tikkien tai hakasten poistoon tai lääkeaineinjektioille – muihin hoitajakäynneillä tehtäviin toimenpiteisiin ja tutkimuksiin kannattaa varata aika puhelimitse tai jättää yhteydenottopyyntö perusterveys@perusterveys.fi.