Haavanhoito

Sattuiko tapaturma ja nyt iholla on hoitoa vaativa haava? Onko sinulla haava, jonka paraneminen ei edisty? Haavanhoito onnistuu PerusTerveydessä ammattitaidolla ja viiveettä!

Voit varata meille ajan haavanhoitoa varten, oli kyseessä sitten akuutti tai krooninen haava. Akuutteja haavoja ovat pisto- ja viiltohaavat, ruhje- ja puremahaavat sekä palo- ja paleltumavammat. Kroonisia haavoja ovat esimerkiksi painehaavat, diabeettiset sekä verisuoniperäiset haavat.

Jos sinulle ei ole tehty lääkärin toimesta haavanhoitosuunnitelmaa niin varaa 1. käynniksi PerusKäynti joko puhelimitse tai nettiajanvarauksesta, muussa tapauksessa voit varata ajan hoitajalle puhelimitse 0207 340 720. Aukioloaikojen ulkopuolella voit jättää meille soittopyynnön nettisivun alaosasta ”Ota yhteyttä”-kohdasta. 

TÄSTÄ NETTIAJANVARAUKSEEN

Peruskäynnillä tapaat sairaanhoitajan ja lääkärin, jolloin tehdään alkukartoitus sekä hoitosuunnitelma haavahoidon toteuttamiseksi. Haavan puhdistamisen ja sopivien tuotteiden valinnan lisäksi voidaan käynnillä tarvittaessa tarkistaa tulehdusarvo sekä ottaa haavalta bakteeriviljelynäyte, joka lähetetään laboratorioon tutkittavaksi. Peruskäynnillä onnistuvat myös tuoreiden haavojen liimaus ja ompelu.

PerusTerveydessä on myös mahdollista tehdä arvio verenkierron riittävyydestä ABI-mittauksella.

Haavanhoitoajan hoitajan vastaanotolle voit varata puhelimitse, mikäli sinulla on jo aiemmin tehty lääkärin hoitosuunnitelma haavahoidon toteuttamiseksi. Tuotteet valitaan tehdyn hoitosuunnitelman sekä haavan tilanteen mukaisesti. Mikäli sinulla on voimassaoleva lähete Oulun kaupungin hoitotarvikejakeluun, voit myös tuoda käytettävät haavahoitotuotteet mukanasi.

Haavanhoitokäynnin hinta on Hoitajakäynnin hinta aikaperusteisesti 25-50€+ haavanhoitomaksu 35€. Mahdolliset haavanhoitotuotteet laskutetaan erikseen.

 

HOX! Tapaturman yhteydessä haavaan on voinut mennä likaa, jonka vuoksi jäykkäkouristusrokote on syytä tehostaa. Rokotteen saaminen onnistuu vastaanottokäynnin yhteydessä (diTeBooster –rokote, 25€).