Tietoa meistä

PerusTerveys on oululainen yleislääketieteeseen, siis perusterveydenhuollon palveluihin keskittynyt lääkäriasema. Yrityksen omistuskin palautui Ouluun keväällä 2021, kun PerusTerveyden pitkäaikaiset työntekijät, lääkärit Laura Ikonen, Kati Strandman-Kilpeläinen ja Kati Retsu-Heikkilä, ottivat vetovastuun ja jatkavat PerusTerveyden tarinaa perustamansa yrityksen nimissä.

Palvelumme on lämmintä ja mutkatonta, hoitoon pääsee nopeasti, eivätkä edes hinnat päätä huimaa. Palveluitamme ovat lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot sekä laboratorionäytteiden otto. Tarjoamme myös kotikäyntejä ja lääkärin ja fysioterapeutin yhteisvastaanottoa.

Potilas on meillä keskiössä, ammattilaiset kulkevat rinnalla asiantuntijuuden lisäksi tukien ja kannustaen. Yhteistyössä kanssasi löydämme Sinulle sopivat tutkittuun, näyttöön perustuvaan (EBM) tietoon pohjautuvat hoitokeinot tai oireita lievittävät konstit ja  autamme Sinut kuskin paikalle oman terveytesi ja hyvinvointisi suhteen. Olipa huolesi iso tai pieni, kaiken avain on kuulluksi tuleminen ja jaettu asiantuntijuus. Esteet ovat ylitettävissä, kun ne tunnistetaan ensin.

Tärkeitä arvojamme ovat potilaslähtöisyys, kokonaisvaltaisuus, hoidon jatkuvuus, paikallisuus ja moniammatillisen tiimityön hyödyntäminen Sinun parhaaksesi. Meiltä saat halutessasi omalääkärin ja -hoitajan. Hoitosuhde ja hoidon jatkuvuus ovat tutkitusti vaikuttavia keinoja tuottaa parempaa terveyttä.

PerusTerveyden historiaa ja tulevaa tarinaa

PerusTerveyden perusti v. 2016 oululainen Simo Lohi johtoajatuksenaan luoda matalan kynnyksen lääkäriasema, jossa keskeisenä arvona on asiakaslähtöisyys. Henkilökunnan työnjakoa ja moniammatillista yhteistyötä ja hoitoprosesseja muokattiin ennakkoluulottomasti siten, että tiimin ammattitaito hyödynnetään potilaan parhaaksi joustavasti ja kustannustehokkaasti ilman turhia rönsyjä ja mutkia. Henkilökunta kehitti toimintamallia edelleen keskiössä moniammatillisuus ja yleislääketieteen osaaminen. 

PerusTerveyden omistaja Luona Oy päätti luopua keväällä 2021 lääkäriasematoiminnastaan Oulussa. Omistajuus palautui Ouluun, kun PerusTerveyden pitkäaikaiset työntekijät lääkärit Laura Ikonen, Kati Strandman-Kilpeläinen ja Kati Retsu-Heikkilä jatkavat PerusTerveyden tarinaa yhdessä perustamansa yrityksen nimissä. Työtä potilaiden parhaaksi jatketaan paikallisille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille tutun, samanlaisen arvopohjan keskenään jakavan hoitaja- ja lääkäritiimin kanssa. 

Meille on tärkeää huolehtia myös yrityksessämme työssä olevien ammattilaisten hyvinvoinnista ja osaamisesta, se hyödyttää Sinua asiakkaanamme. Toivomme, että myönteinen ja nöyrä yhdessä tekemisen meininki sekä avoin ja välitön ilmapiiri välittyvät kaikessa tekemisessämme myös ulospäin. 

Pienenä paikallisena toimijana haluamme myös tehdä yhteistyötä saman arvopohjan jakavien pienten yritysten kanssa ja osallistua yhteisölliseen toimintaan mahdollisuuksiemme mukaan.

Palautteesi työstämme on meille tärkeää ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti eettisesti kestävällä pohjalla.  

Monet toimijat keskittävät palveluja isoihin yksiköihin ja markkinoivat voimakkaasti etäpalveluja. Etävastaanotto videon ja tai puhelimen välityksellä toimii parhaiten tilanteissa, joissa lääkäri tuntee jo potilaansa. Me panostamme lähivastaanottoihin ensikontaktina, voimme tarvittaessa myös tulla käymään kotikäynnillä, jonka jälkeen yhteistyötä voi hyvin jatkaa etänä puhelun tai videon välityksellä.  

Toukokuussa 2024 avasimme uuden palvelupisteen Oulunsaloon Kauppakeskus Kapteeniin ja palvelemme siellä tiistaisin klo 8.30-15.00. 

Tervetuloa tutustumaan!