Tietoa meistä

PerusTerveys on suomalainen ja täysin suomalaisessa omistuksessa oleva lääkäriasema.

Tarjoamme yksityisiä yleislääkäri- ja laboratoriopalveluita edullisesti ja ilman jonoja. Niin sen täytyy olla – hoitoon tulee päästä silloin kun tarvitsee ja ilman, että joutuu maksamaan itsensä kipeäksi.

Hyvä tavoitettavuus on meille sitä, että pääset laadukkaaseen hoitoon helposti ja edullisesti. Meillä et maksa prameista puitteista vaan siitä, että lääkärimme ja hoitajamme ratkaisevat terveysongelmaasi.

Miten teemme sen?

Vuonna 2016 lääkäri Simo Lohi ryhtyi hahmottelemaan matalan kynnyksen lääkäriasemaa. Hän pyysi mukaan pari terveydenhuollon ammattilaista, ja pian tämä innokas ryhmä huomasi, ettei jonoja ja korkeita hintoja voi ratkaista, jos lääkäriasema toimii perinteisellä tavalla. Alkoi aivan uudenlaisen lääkäriaseman suunnittelu, jonka keskiössä ovat ihan tavalliset ihmiset, me kaikki.

  • Haluttiin lääkäriasema, johon on helppo tulla.
  • Lääkäreiden työajasta kuluu liian suuri osa päätetyöskentelyyn. Henkilökunnan työnjakoa muokattiin uusiksi ja potilaan ja asiantuntijan välistä kohtaamista haluttiin rauhoittaa epäolennaiselta.
  • Hukkatilat maksaa asiakas; ei haluttu panostaa juhlaviin toimitiloihin, vaan panostettiin siihen, että saadaan töihin parhaat lääkärit ja parhaat hoitajat.

PerusTerveys Ideapark avattiin syksyllä 2016 Oulussa. Pian tyytyväiset ja uudelleen PerusTerveyteen palaavat potilaat osoittivat, että palvelulle on kysyntää ja tarvetta.

Tervetuloa tutustumaan!


MISSIO

YKSITYISET LÄÄKÄRIPALVELUT KAIKKIEN ULOTTUVILLE!

Teemme yksityisestä lääkäriasemasta vaihtoehdon aiempaa useammalle. Edullinen hintataso ja asiakaslähtöinen palvelu mahdollistavat hoitosuhteet, joilla on merkitystä yksilöille ja kansanterveydelle.

  

ARVOT

Asiakaslähtöisyys

Elämme asiakkaistamme. Luottamuksemme on koetuksella jokaisessa kohtaamisessa. Jokainen hoitokontakti on ainutlaatuinen ja tärkeä. Huomioimme potilaan yksilölliset tarpeet. Etsimme tavan edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Ratkaisemme ongelmat hyvien ja tutkittujen hoitokäytänteiden mukaisesti.

Asiakaslähtöisyys tarkoittaa meillä helppoa ja hyvää saatavuutta sekä erinomaista asiakaspalvelua. 

Kustannustehokkuus

Haluamme tuoda yksityiset lääkäripalvelut kaiken kansan ulottuville. Hinta ei saa olla enää yksityisten lääkäripalveluiden käytön esteenä. Keskitymme olennaiseen ja pyrimme rönsyistä eroon. Emme kuitenkaan suostu tinkimään hoidon ja palvelun laadusta, sillä ne ovat saavuttamamme luottamuksen takeena.

Rohkea uudistaja

Kokeilemme ja kehitämme uusia toimintatapoja ja teknisiä ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaittemme ja henkilökuntamme arkea. Siihen tarvitaan rohkeutta. Rohkeus on päättäväisyyttä ja uskallusta. Rohkeus on uskomista itseemme. Kun epäröimme, muistamme miksi palvelumme on asiakkaillemme tärkeää. Haluamme olla edelläkävijöitä, sillä se on edellytys onnistumiselle työssämme.


Lääkäriprofessio velvoittaa: kynnys matalaksi.

“ Yksittäisten potilaiden ja koko väestön terveydenhuollon kannalta on tärkeätä, että terveyspalvelut perustuvat lääkärien ammattitaitoon ja ammattietiikkaan. Se tarkoittaa, että lääkäriprofession (suom. ammattikunnan) on löydettävä muoto, joka sopii ajan henkeen …/… Lääkäriyttä ei ole lupa menettää, vaan sitä on vahvistettava ja sovitettava nyky-yhteiskuntaan.”

Näin viisaasti sanojaan asetteli eräs suuresti arvostamani nykyaikaisen lääketieteen soihdunkantajista, professori Amos Pasternack reilut kymmen vuotta sitten (Duodecim 2003). Hänen toteamuksensa tulkitsevat konkreettisesti tähän aikaan Lääkärinvalaa, jossa todetaan: “Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.”

Pidämme täysin selvänä, että PerusTerveyden kaltaiset uudet terveydenhuollon toimintamallit, jotka pyrkivät madaltamaan kynnystä astua lääkärin vastaanotolle ja näin osaltaan turvaamaan kaikkien ihmisten pääsyn asiantuntevaan hoitoon, ovat eettisesti oikeita ja lääkärin valan mukaisia.