Lausunnot ja todistukset

Kun tarvitset lääkärintodistusta tai lausuntoa esimerkiksi armeijaa tai työnantajaa varten, varaa aika PerusTerveyteen. PerusTerveyden kokeneet lääkärit kirjoittavat yleisimmät lausunnot ja todistukset. Kokeneet sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat tekevät tarvittaessa myös todistuksia mm. elintarviketyöhön tai sairaspoissaoloihin, kun lääkärinarviota ei tarvita.

Soita ja kysy lisää ajanvarauksestamme.

Yleisimmät todistukset ja lausunnot:

T-todistus
T-todistus on lääkärin allekirjoittama todistus terveydentilastasi. Todistusta tarvitaan esim. virkaan nimittämistä, vakuutusta tai oppilaitosta varten. Tarkastuksessa selvitetään myös aiemmat sairaudet ja mahdolliset lääkitykset. T-todistuksen hinta on 119€ + toimistomaksu 21€. Ajanvaraus puhelimitse.

Vaihto-opiskelijoiden tarkastukset, soveltuvuustarkastukset eri urheilutapahtumiin ja harrastuksiin

Vaihto-opiskelija tarvitsee usein myös terveystarkastuksen. Mm. sukellus- laskuvarjohyppy ja joihinkin kamppailulajeihin tarvitaan myös lääkärinlausunto. Tällaisia tarkastuksia varten selvitä onko olemassa jo jokin valmis terveystarkastuspohja, jota pitää käyttää ja varaa aika puhelimitse.  Selvitä myös ennakkoon mahdolliset rokotusvaatimukset ja tarvittavat lisätutkimukset (esim. keuhkokuva, virtsanäyte, sydänfilmi) Kerää myös valmiiksi ylös rokotustietosi. Käynnin hinta on 119eur+ toimistomaksu 21eur, mahdolliset vaadittavat lisätutkimukset veloitetaan erikseen.

Asevelvollisen terveystarkastus
Lääkärintodistus palvelukelpoisuudesta. Terveystarkastuksen yhteydessä selvitään myös aiemmat sairaudet ja mahdolliset lääkitykset. Lääkäri arvioi mihin palveluluokkaan henkilö kuuluu. Tämä tarkastus tehdään myös vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeville. Lausunto 119€ + toimistomaksu 21€. Jos tarkastuksessa tarvitaan kuuloseula, se veloitetaan erikseen. Ajanvaraus puhelimitse.

B-lausunto
B-lausunto antaa laajan ja yksityiskohtainen selvityksen potilaan sairaudesta, sen ennusteesta, toiminta- ja työkyvystä sekä mahdollisesta kuntoutustarpeesta. B-lausuntoa käytetään esimerkiksi pitkäaikaista sairauspoissaoloa, kuntoutustukea, kuntoutusta, kuntoutuspsykoterapiaa tai työkyvyttömyyseläkettä varten. Perusterveydestä sinun on mahdollista saada yleislääkärin B-lausunto psykoterapian 2. ja 3. terapiavuoden kelakorvattavuutta varten B-lausunnolla haetaan oikeutta myös lääkkeiden erityiskorvaukseen. Ajanvaraus lausuntokäynneille puhelimitse.

Tarvitsetko lääkärintodistusta ajokorttia varten?

Meiltä saat lääkärintodistuksen ajokorttia varten helposti yhdellä käynnillä. Varaa aika puhelimitse, jos olet yli 64- vuotias, alle 65- vuotiaat voivat varata nettiajanvarauksen kautta tavallinen ajokorttitodistus -ajan.

Lue lisää: LÄÄKÄRINTODISTUS AJOKORTTIA VARTEN

Hoitajan tekemät todistukset

Hoitajan vastaanotolla (hoitajakäynti20min) tehtäviä todistuksia ovat mm. elintarviketyöntekijän todistus ja sairaanhoitajan tekemät todistuksen esim. sairaspoissaolosta sekä keltakuumerokotetodistus. Todistuksista veloitetaan käyntimaksun lisäksi hoitajakäynneilläkin todistusmaksu.

Ota nämä mukaasi vastaanotolle

Ota mukaasi esimerkiksi verenpaineen ja verensokeriseurannan kotimittaustiedot sekä muut perussairauksien seurantatiedot, sillä ne eivät näy Kanta-arkistossa. Ota myös nämä mukaan:

• Kaikkia lausuntoja laadittaessa tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus
• Silmälasit, jos käytät niitä. Näöntarkastusta ei voi tehdä piilolinssien kanssa.

Näemme suostumuksellasi potilas- ja lääkitystietosi Kansallisesta Terveysarkistosta. Ajoterveyslausunnon tekemiseksi kantatietojen näkeminen on yleensä lääkärille välttämätöntä.