Lausunnot ja todistukset

Kun tarvitset lääkärintodistusta tai lausuntoa esimerkiksi armeijaa tai työnantajaa varten, varaa aika PerusTerveyteen. PerusTerveyden kokeneet lääkärit kirjoittavat yleisimmät lausunnot ja todistukset.

Soita ja kysy lisää ajanvarauksestamme.

Yleisimmät todistukset ja lausunnot:

T-todistus
T-todistus on lääkärin allekirjoittama todistus terveydentilastasi. Todistusta tarvitaan esim. virkaan nimittämistä, vakuutusta tai oppilaitosta varten. Tarkastuksessa selvitetään myös aiemmat sairaudet ja mahdolliset lääkitykset. T-todistuksen hinta on 94€ + toimistomaksu 15€. Ajanvaraus puhelimitse.

Asevelvollisen terveystarkastus
Lääkärintodistus palvelukelpoisuudesta. Terveystarkastuksen yhteydessä selvitään myös aiemmat sairaudet ja mahdolliset lääkitykset. Lääkäri arvioi mihin palveluluokkaan henkilö kuuluu. Lausunto 94€ + toimistomaksu 15€. Ajanvaraus puhelimitse.

B-lausunto
B-lausunto antaa laajan ja yksityiskohtainen selvityksen potilaan sairaudesta, sen ennusteesta, toiminta- ja työkyvystä sekä mahdollisesta kuntoutustarpeesta. B-lausuntoa käytetään esimerkiksi pitkäaikaista sairauspoissaoloa, kuntoutustukea, kuntoutusta, kuntoutuspsykoterapiaa tai työkyvyttömyyseläkettä varten. B-lausunnolla haetaan oikeutta myös lääkkeiden erityiskorvaukseen. Ajanvaraus puhelimitse.

Tarvitsetko lääkärintodistusta ajokorttia varten?

Meiltä saat lääkärintodistuksen ajokorttia varten helposti yhdellä käynnillä. Varaa aika puhelimitse, jos olet yli 64- vuotias, alle 65- vuotiaat voivat varata nettiajanvarauksen kautta tavallinen ajokorttitodistus -ajan.

Lue lisää: Lääkärintodistus ajokorttia varten – hinta alk. 74 €

Ota nämä mukaasi vastaanotolle

Ota mukaasi esimerkiksi verenpaineen ja verensokeriseurannan kotimittaustiedot sekä muut perussairauksien seurantatiedot, sillä ne eivät näy Kanta-arkistossa. Ota myös nämä mukaan:

• Kaikkia lausuntoja laadittaessa tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus
• Silmälasit, jos käytät niitä. Näöntarkastusta ei voi tehdä piilolinssien kanssa.

Näemme suostumuksellasi potilas- ja lääkitystietosi Kansallisesta Terveysarkistosta.