Mikä on PerusKäynti?

PerusKäynti on matalan kynnyksen 20min lääkärikäynti ja edullisin kaikista käynneistämme (arkisin 44€+23€toimistomaksu) VARAA TÄSTÄ. PerusKäynnin voi varata myös puhelimitse 0207340720. Se sopii äkillisiin tai lyhytkestoisiin vaivoihin ja huoliin lukuunottamatta infektio-oireita, joille on räätälöity PerusInfektio-käynti.

PerusKäynti on hyvä aloituskäynti myös pitempään jatkuneissa oireissa, joissa on jo lähtökohtaisesti tiedossa, että yhdellä kertaa kaikki ei ratkea. PerusKäynnillä voidaan sopia tarvittavista lisätutkimuksista ja kontrollista joko uudella PerusKäynnillä saman hoitotiimin luona tai saman lääkärin pidemmällä 30min tai 40min Perusteellisella käynnillä  Äkillisissä elämänkriiseissä PerusKäynti toimii myös ensikäyntinä.

PerusKäynnillä  sairaanhoitaja ja lääkäri tekevät työparina tiiviistä yhteistyötä potilaan kanssa eli yhden ammattilaisen sijaan apunasi on kaksi.  Kokeneen sairaanhoitajan keräämät ja kirjaamat esitiedot ja alkuhaastattelu vastaanoton aluksi ovat tärkeä osa PerusKäyntiä ja auttavat kokonaistilanteen hahmottamisessa. Lääkäri tulee aina mukaan PerusKäynnille kuuntelemaan ja tutkimaan potilasta ja suunnittelemaan hoitoa ja jatkoja. Kun hoitaja kertoo lääkärille potilaan kertoman tilannekuvauksen, on potilaan mahdollista vielä täydentää ja myös korjata mahdollisia virhetulkintoja – kuulluksi tuleminen on jo sinällään hoidollinen toimenpide ja saattaa auttaa ratkaisevasti potilasta tekemään oivalluksia oman hyvinvointinsa esteistä tai mahdollisista hoitokeinoista.

Jos sinulle on tehty aiemmin hoitosuunnitelma perussairauksiesi (verenpainetauti, astma, sepelvaltimotauti, allergiat) osalta ja tarvitset lääkeuusinnan voit myös tällöin varata PerusKäynnin. PerusKäynnillä sovitaan tarpeen mukaan sitten esim. laboratoriokokeiden ohjelmoimisesta ja pidemmän lääkäriajan varaamisesta, jos kokeista on pidempi aika. Kaikista käynneistä tehdään hyvä teksti, joka on viiveettä nähtävillä Kannasta eli jos haluat jatkaakin hoitoa jossain muualla meillä tehdyt suunnitelmat ja suositukset ovat nähtävillä myös muilla palveluntuottajilla ja myös julkisessa terveydenhuollossa. 

Keskushermostoon vaikuttavien kipulääkitysten, mielialalääkkeiden ja rauhoittavien lääkitysten ja unilääkityksien uusintoja varten sinun tulisi varata perusteellinen käynti, ellei hoitosuhdetta ole ennestään PerusTerveyden lääkärin vastaanotolla tai sinulle ei ole tehty selkeää hoitosuunnitelmaa. Pidempään jatkuneissa mielialaoireissa suosittelemme myös varaamaan Perusteellisen käynnin.


Akuuteissa gynekologisissa oireissa kuten emättimen tulehdusoireissa PerusKäynti soveltuu myös tilannearvion tekemiseen. PerusKäynnillä hoitajan haastattelun ja esitietojen keräämisen jälkeen lääkäri tekee tarvittaessa gynekologisen tutkimuksen, joka veloitetaan PerusKäynnillä erikseen (25€).

E-pillereiden aloitus voidaan suunnitella myös PerusKäynnillä. 16-25 vuotiaalla perusterveellä nuorella, jolla ei ole gynekologisia oireita ei gynekologisen tutkimuksen tekeminen ole välttämätöntä pillereiden aloitusvaiheessa.  Vaihdevuosioireissa ja pidempään jatkuneissa vuotohäiriöissä suositellaan suoraan perusteellista käyntiä. Gynekologinen tutkimus kuuluu perusteellisen käynnin hintaan. Vastaanotoillamme ei ole käytössä ultraäänilaitetta.

Erektio-ongelmissa suosittelemme varaamaan perusteellisen käynnin ellei hoitosuunnitelmaa ole aiemmin tehty. Miesten äkillisissä virtsavaivoissa PerusKäynti on sopiva käyntityyppi.

Perussairauksien kontrolleja varten PerusTerveydessä on myös tarjolla PerusVuosikontrolli-paketti, johon kuuluu 40min hoitajakäynti, käypä-hoitosuosituksen mukaiset laboratoriokokeet ja lääkärin 30min vastaanottoaika.