Influenssarokote

Paras suoja influenssaa vastaan on rokote

Rokotteet ovat saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
Varaa rokotusta varten hoitajakäynti netistä tai soita ajanvaraukseemme.

Inluenssarokotteen hinta on 31€ (rokoteaine 16€ + rokotepalkkio 15€)

Miksi rokote kannattaa ottaa?

Influenssarokotus on tehokkain keino suojautua influenssalta ja sen vaikeilta komplikaatioilta. Tavanomaisen influenssaepidemian aikana influenssaan sairastuu jopa joka kymmenes aikuinen. Suurin osa rokotuksen ottaneista välttyy influenssalta tai jos sairastuu influenssaan, tauti on lievempi ja toipuminen nopeampaa kuin rokottamattomalla. Myös jälkitautien riski on pienempi rokotetuilla.

Milloin rokote kannattaa ottaa?

Rokote kannattaa ottaa jo syksyllä. Vasta-ainesuojan kehittyminen kestää noin kaksi viikkoa, minkä aikana rokote ei vielä tehokkaasti suojaa influenssalta. Influenssavirukset muuttuvat jatkuvasti, minkä vuoksi edellisvuonna otettu rokote ei enää suojaa taudilta.

Mikä influenssarokote PerusTerveydessä on käytössä?

PerusTerveydessä  on käytössä nelivalenttinen rokote VaxigripTetra, joka sisältää kahta A- ja kahta B-virustyyppiä. Rokote ei sisällä eläviä viruksia. Hyvin pieni osa rokotetuista voi saada lieviä flunssan kaltaisia oireita rokotuksen jälkeen ja rokotekohta voi tuntua aralta, mutta oireet häviävät parissa päivässä. Allergisia reaktioita ilmenee erittäin harvoin.

Montako rokotuskertaa tarvitaan suojan muodostumiseksi?
Aikuisella suoja muodostuu yhdellä rokotuskerralla, vasta-ainesuojan kehittyminen kestää noin kaksi viikkoa rokottamisesta.

Alle 9- vuotias lapsi tarvitsee kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta, jos hän ei ole aiemmin saanut influenssarokotetta tai on aiemmin saanut vain yhden influenssarokotteen. Ensimmäisen ja toisen annoksen välissä tulee olla vähintään neljä viikkoa. Mikäli lapsi on aiemmin saanut kaksi annosta mitä tahansa influenssarokotetta tai yhden annoksen nenäsumuterokotetta, riittää hänelle nyt yksi annos influenssarokotetta.

Nenäsumuterokotetta (Fluenz Tetra) emme pidä varastossa. Voimme tehdä eReseptin nenäsumuterokotetta varten (15€), noudat rokotteen itse apteekista ja varaat rokotekäynnin nenäsumuterokotteen ottamista varten (15€).

 

Voiko ottaa samalalla rokotuskerralla useamman rokotteen?

Influenssarokotteen kanssa voi samalla käynnillä ottaa Hepatiitti A+B- tai Punkkirokotteen. Maksat vain yhden rokotuspalkkion. Esim. Hepatiitti A+B -rokote 59€, Punkkirokote 25€ (ovh. 35€. Tarjous voimassa vuoden loppuun saakka.) Influenssarokotteessa suoja muodostuu aikuiselle yhdellä rokotuskerralla, Hepatiitti A+B sekä Punkkirokote ovat sarjarokotteita, jotka vaativat tehosterokotuksia suojan muodostumiseksi.