Luomenpoisto

Luomenpoiston hinta alk. 205 € (omavastuu)

Voit poistattaa luomen tai ihomuutoksen PerusTerveyden vastaanotolla. Yleislääkäri voi poistaa suurimman osan ihomuutoksista.  Puudutusaineen vaikutuksen alettua luomen poisto kestää 5-20 minuuttia. Tämän jälkeen haava-alue suljetaan joko iholle tai ihonalaiskudokseen laitettavilla ompeleilla. Ompeleet ovat sulamattomia ja ne pitää poistaa 5–10 päivää toimenpiteen jälkeen.

Aika varataan puhelimitse, koska lääkärin apuna toimenpiteessä on aina hoitaja. Kokonaiskäyntiaika on 30-40min. Suosittelemme aina edeltävää luomen arviointia PerusKäynnillä, jotta poisto voidaan suunnitella ja varmistaa, että se on yleislääkärimme toimesta mahdollista. Toki, jos luomiarvio on tehty jossain muualla ja arvioteksti löytyy esim. Kannasta, on suoran poistoajan varaaminenkin mahdollista.

Toimenpiteen jälkeen saat kirjalliset ohjeet haavan hoidosta. Normaalisti haavan saa kastella vuorokauden kuluttua toimenpiteestä, mutta saunaan tai uimaan ei saa mennä ennen ompeleiden poistoa.

Toimenpiteen hinta riippuu sille varattavan ajan pituudesta ja poistotavasta, toimenpide- ja vastaanottokäynnin hinnan sekä toimistomaksun lisäksi mahdollinen patologinen näyte veloitetaan erikseen.

Kysy lisää ja varaa aika.

Joskus on syytä ottaa koepala ihomuutoksesta

Joskus ihomuutos sijaitsee hankalassa paikassa tai on niin iso, että siitä kannattaa ottaa koepala eli biopsia. Ennen koepalan ottoa iho puudutetaan paikallispuudutuksella.

Tällöin lääkäri laittaa pienellä neulalla puudutusainetta sille ihoalueelle, jota on tarkoitus käsitellä. Joskus pienten koepalojen oton jälkeen suluksi riittää ihoteippi.

Mikäli luomet häiritsevät tai haluat poistattaa luomia esimerkiksi esteettisistä syistä, ota yhteyttä ajanvaraukseemme.

Lue lisää blogissa:

Ihomuutokset ja pahanlaatuinen luomi – milloin lääkäriin?