Kärsitkö erektiohäiriöstä? Erektiohäiriöön löytyy useita hoitokeinoja

Erektiohäiriö on yleinen ongelma, jonka lähes jokainen mies kokee jossakin vaiheessa elämäänsä. Kohtalaisten tai vaikeiden erektiohäiriöiden yleisyys kasvaa iän myötä, ja lieviä erektiovaikeuksia esiintyy noin viidenneksellä kaikenikäisistä miehistä.

Onko minulla erektiohäiriö?

Erektiohäiriön tunnistaa siitä, että on vaikea saavuttaa tai ei pysty ylläpitämään riittävän vahvaa siittimen kovettumista eli erektiota, minkä takia yhdyntä epäonnistuu ja sukupuolielämä kärsii.

Erektiovaikeudet esiintyvät eri tavoin. Joskus erektiota on vaikea saavuttaa ylipäänsä, joskus erektio lakkaa juuri, kun yhdyntää alkaa, ja joskus erektio lopahtaa kesken kaiken.

Satunnaiset erektiovaikeudet ovat tavallisia eikä niistä tarvitse huolestua, mutta jos erektiovaikeudet ovat säännöllisiä ja jatkuneet kuukausien ajan, on aika kääntyä lääkärin puoleen.

Erektiohäiriö on oire, jolle on monta mahdollista syytä

Erektiohäiriön taustalla on aina jokin syy tai syitä. Ennen kuin hoito aloitetaan, pyritään syy selvittämään. Yleensä erektiohäiriö parantuu, kun varsinainen sairaus tai ongelma häiriön taustalla hoidetaan.

Syitä voi olla esimerkiksi alkava sokeritauti, alkava neurologinen sairaus, eturauhassyöpä, verenkiertohäiriö tai hormonihäiriö.

Myös useiden lääkkeiden sivuvaikutukset ja epäterveelliset elämäntavat aiheuttavat erektiohäiriöitä. Alkoholinkäytön vähentäminen tai fyysisen kunnon parantaminen saattaa olla ratkaisu onnistuneeseen sukupuolielämään.

Erektiohäiriö voi olla myös puhtaasti psykologinen. Silloin taustalla on usein stressi, väsymys, pelko epäonnistumisesta, seksuaalisuuteen liittyvä häpeä, traumaattinen kokemus tai parisuhteeseen liittyvät ongelmat.

Erektiohäiriön hoito määrätään tapauskohtaisesti

Erektiohäiriön hoito riippuu sen syystä. Monesti erektiohäiriöstä voi päästä eroon muuttamalla elintapojaan tai vähentämällä stressiä.

Toisinaan paras hoito erektiohäiriölle on keskustella psykiatrin tai seksologin kanssa. Sukupuolikumppanin pitäminen ajan tasalla yleensä tehostaa parantumista, ja tämän kanssa kannattaa muutenkin keskustella asiasta avoimesti.

Jos erektiohäiriön taustalla on jokin sairaus, pyritään ensi sijassa hoitamaan sairaus kuntoon. Erektiohäiriöön löytyy myös tehokkaita lääkkeitä, joita lääkäri määrää tarvittaessa.

Lääkärikäynnin lisäksi erektiohäiriön syytä voidaan selvittää verikokeella.

Haluatko lisätietoa sinulle sopivista erektiohäiriön hoitokeinoista? Tule tapaamaan lääkäriä Perusteelliselle käynnille.