Kuntoilijan verikoepaketti

Saatko liikunnasta kaiken irti? Se selviää kuntoilijan verikoepaketilla – nyt vain 95 €

Toimiiko immuunisysteemi? Mikä on elimistösi palautumisen taso? Ovatko mineraali- ja vitamiinitasosi kunnossa? 

Kuntoilijan verikoepaketti antaa laajan katsauksen terveydentilastasi ja suorituskyvystäsi. Tutkimus tehdään ottamalla verinäyte. Verikoe antaa terveydentilastasi valtavasti tietoa.

Esimerkiksi mineraalimittaukset voivat paljastaa raudanpuutoksen, joka aiheuttaa mm. väsymystä ja nivelkipuja. Hemoglobiiniarvo puolestaan kertoo veren hapenkuljetuskyvystä, joka on erityisesti urheilijalle tärkeä.

Verikoe kertoo myös D-vitamiinin, kolesterolin, kalsiumin, magnesiumin, kreatiinin ja glukoosin tason. Tutkimus voi myös paljastaa tulehdustiloja sekä ennakoida sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Paketti sisältää näytteenottomaksun 10 €. Ovh. 190 €.

Varaa aika valitsemalla Näytteenotto nettiajanvarauksesta tai soita.


Kenelle kuntoilijan verikoepaketti sopii?

Kun haluat varmistua, että saat liikunnasta kaiken irti, ja ettei liikunnan hyödyt käänny elimistöäsi vastaan. Aktiivisesti liikkuvilla ihmisillä on ylirasittumisen riski.

Kuntoilijan tukimuspaketti on hyvä valinta myös, jos epäilet vitamiinin tai mineraalin puutosta tai koet, että suorituskykysi on heikentynyt.

Personal trainer Emili Kumpuniemi selvitti terveydentilansa Isossa Omenassa

Hän kertoo suunnitelleensa verikokeiden ottamista jo pitkään, kunnes vihdoin sai asian pois päiväjärjestyksestä.

– Mulla on roikkunut jo pitkään to-do-listalla kolesterolin ja ferritiinin eli varastoraudan mittauttaminen. Kolesteroli mulla on vahvasti sukurasitteena, minkä takia sitä haluan säännöllisesti käydä kartoittamassa. Varastoraudalla taas kiinnostaa tsekata oman kehon raudan tilanne, koska sen puutos saattaa aiheuttaa mm. turhaan väsymystä. Mielenkiintoisia juttuja! Emili kirjoittaa Instagram-tilillään.

– Kävin maanantaiaamuna uudella yksityisellä lääkäriasemalla PerusTerveydessä ja hommat kyllä toimi! Ei tarvinut jonottaa tai asioida monen ihmisen kanssa vaan alusta loppuun asti asioitiin yhden ihmisen kanssa. Siis ei ilmoittautumista tai erikseen tiskillä maksamista, super kätevää ja niin tätä päivää!

Tämän kaiken verikokeessa mitattavat arvot kertovat

Hemoglobiini Kertoo veren hapenkuljetuskyvystä ja valkosolut antavat tietoa immuunisysteemin tilasta. B-PVK+t, perusverenkuva ja trombosyytit mittaa hemoglobiinin sekä verisolutyyppien ja verihiutaleiden osuuden veressä.
S-Ferritiini Kertoo elimistön rautavarastojen tasosta. Raudanpuutos aiheuttaa mm. väsymystä, kalpeaa ihoa, limakalvojen ohentumista, nivelkipuja ja yleistä heikkoutta.
S-hsCRP CRP kertoo elimistön mahdollisesta tulehdustilasta ja lisäksi sillä voidaan arvioida sydän- ja verisuonitautien riskiä.
fB-Glukoosi Arvo kertoo aineenvaihdunnan toiminnasta, onko ravinnosta saatujen hiilihydraattien määrä rasitukseen nähden tasapainossa. Korkeat arvot viittaavat diabetekseen eli sokeritautiin. Verensokeri on elimistön tärkein energianlähde.
S-Krea Kreatiniini on lihasten aineenvaihdunnan lopputuote. Korkea arvo voi kertoa suuresta lihasmassasta, kovasta fyysisestä kuormasta tai munuaishäiriöstä.
S-CK Kreatiniinikinaasi on lihaksissa ja keskushermostossa toimiva entsyymi. Arvo kertoo onko fyysinen rasitus voimien mukaista ja saako keho riittävästi lepoa.
S-ASAT Aspartaattiaminotransferaasi kertoo luustolihaksen kunnon ja voi kertoa lihaskudoksen vauriosta.
fS-Kolesteroli fS-Kolesterolin määrittely auttaa arvioimaan sydän- ja verisuonitautien riskiä. Jos kokonaiskolesteroli on poikkeava, on hyvä määrittää hyvä ( HDL ) ja huono ( LDL ) kolesteroli sekä triglyseridit.
S-Kalsium Kalsium on tärkeä tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon vaikuttava mineraali. Sen puutos voi aiheuttaa mm. luiden haurastumista, kipua ja kramppeja lihaksissa, hampaiden hajoamista, ruoansulatushäiriöitä, unettomuutta ja sykkeen laskua.
S-Magnesium Magnesium on mineraali, joka osallistuu hiilihydraattiaineenvaihduntaan, proteiinien synteesiin ja hermojen toimintaan. Puutos voi aiheuttaa lihasheikkoutta ja kramppeja.
S-D-vitamiini-25-OH D-vitamiini vaikuttaa yleisterveyteen ja lihasten toimintaan, kalsiumin ja fosforin imeytymiseen, luiden ja hampaiden rakenteeseen, sydämen normaaliin toimintaan ja verenpaineen säilyttämiseen normaalitasolla, veren hyytymistekijöihin ja hermoston toimintaan. Puutos voi aiheuttaa mm. väsymystä ja voimattomuutta.

Verikoevastausten kuuleminen:

Kanta.fi Omakanta (terveydenhuollon sähköinen tietokanta) 0 €
Kirjeitse kotiin 5 €
Lääkärin soittoaika 25 €
Hoitajan soittoaika 10 €
Lääkärin vastaanotto alk. 69 €
Hoitajan vastaanotto 20 €

 

Varaa aika valitsemalla Näytteenotto nettiajanvarauksesta tai soita.