Kuntoilijan verikoepaketti

Onko liikkumisesi ja ravintosi tasapainossa? Se selviää kuntoilijan verikoepaketilla – nyt vain 99€+näytteenottomaksu 15€

Toimiiko immuunisysteemi? Mikä on elimistösi palautumisen taso? Ovatko mineraali- ja vitamiinitasosi kunnossa? 

Kuntoilijan verikoepaketti antaa laajan katsauksen terveydentilastasi ja suorituskyvystäsi. Tutkimuksessa mitataan erityisesti liikkujalle tärkeitä arvoja.  

Esimerkiksi mineraalimittaukset voivat paljastaa raudanpuutoksen, joka aiheuttaa mm. väsymystä ja nivelkipuja. Hemoglobiiniarvo puolestaan kertoo veren hapenkuljetuskyvystä, joka on erityisesti urheilijalle tärkeä.

Verikoe kertoo myös D-vitamiinin, kolesterolin, kalsiumin, magnesiumin, kreatiinin ja glukoosin tason. Tutkimus voi myös paljastaa tulehdustiloja sekä ennakoida sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Pakettiin lisätään näytteenottomaksu 15€/käynti.  Ovh. 222 €.

Varaa aika valitsemalla Näytteenotto nettiajanvarauksesta tai soita. Paastoa ennen näytteenottoa 10-12h.


Kenelle kuntoilijan verikoepaketti sopii?

Kun haluat varmistua, että saat liikunnasta kaiken irti, ja ettei liikunnan hyödyt käänny elimistöäsi vastaan. Aktiivisesti liikkuvilla ihmisillä on ylirasittumisen riski.

Kuntoilijan tukimuspaketti on hyvä valinta myös, jos epäilet vitamiinin tai mineraalin puutosta tai koet, että suorituskykysi on heikentynyt.

Tämän kaiken verikokeessa mitattavat arvot kertovat

Hemoglobiini Kertoo veren hapenkuljetuskyvystä ja valkosolut antavat tietoa immuunisysteemin tilasta. B-PVK+t, perusverenkuva ja trombosyytit mittaa hemoglobiinin sekä verisolutyyppien ja verihiutaleiden osuuden veressä.
S-Ferritiini Kertoo elimistön rautavarastojen tasosta. Raudanpuutos aiheuttaa mm. väsymystä, kalpeaa ihoa, limakalvojen ohentumista, nivelkipuja ja yleistä heikkoutta.
S-hsCRP CRP kertoo elimistön mahdollisesta tulehdustilasta ja lisäksi sillä voidaan arvioida sydän- ja verisuonitautien riskiä.
fB-Glukoosi Arvo kertoo aineenvaihdunnan toiminnasta, onko ravinnosta saatujen hiilihydraattien määrä rasitukseen nähden tasapainossa. Korkeat arvot viittaavat diabetekseen eli sokeritautiin. Verensokeri on elimistön tärkein energianlähde.
S-Krea Kreatiniini on lihasten aineenvaihdunnan lopputuote. Korkea arvo voi kertoa suuresta lihasmassasta, kovasta fyysisestä kuormasta tai munuaishäiriöstä.
S-CK Kreatiniinikinaasi on lihaksissa ja keskushermostossa toimiva entsyymi. Arvo kertoo onko fyysinen rasitus voimien mukaista ja saako keho riittävästi lepoa.
S-ASAT Aspartaattiaminotransferaasi kertoo luustolihaksen kunnon ja voi kertoa lihaskudoksen vauriosta.
fS-Kolesteroli fS-Kolesterolin määrittely auttaa arvioimaan sydän- ja verisuonitautien riskiä. Jos kokonaiskolesteroli on poikkeava, on hyvä määrittää hyvä ( HDL ) ja huono ( LDL ) kolesteroli sekä triglyseridit.
S-Kalsium Kalsium on tärkeä tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon vaikuttava mineraali. Sen puutos voi aiheuttaa mm. luiden haurastumista, kipua ja kramppeja lihaksissa, hampaiden hajoamista, ruoansulatushäiriöitä, unettomuutta ja sykkeen laskua.
S-Magnesium Magnesium on mineraali, joka osallistuu hiilihydraattiaineenvaihduntaan, proteiinien synteesiin ja hermojen toimintaan. Puutos voi aiheuttaa lihasheikkoutta ja kramppeja.
S-D-vitamiini-25-OH D-vitamiini vaikuttaa yleisterveyteen ja lihasten toimintaan, kalsiumin ja fosforin imeytymiseen, luiden ja hampaiden rakenteeseen, sydämen normaaliin toimintaan ja verenpaineen säilyttämiseen normaalitasolla, veren hyytymistekijöihin ja hermoston toimintaan. Puutos voi aiheuttaa mm. väsymystä ja voimattomuutta.

Verikoevastausten kuuleminen:

Kanta.fi Omakanta (terveydenhuollon sähköinen tietokanta) 0 €
Kirjeitse kotiin 5 €
Lääkärin soittoaika (vain lähetteellä verikokeissa käyneille
ja soitosta on sovittu lääkärin kanssa)
28 €
Hoitajan soittoaika 15 €
Lääkärin vastaanotto alk. 82 €
Hoitajan vastaanotto 25 €

Mikäli olet verikokeiden jälkeen huolestunut joistakin arvoista, voit varata Perusteellisen lääkärikäynnin lääkärille. Lääkärimme eivät pysty puhelimitse ottamaan kantaa yksittäisiin arvoihin, ilman että perehtyvät potilaan kokonaistilanteeseen: ikään, mahdollisiin sairauksiin, lääkityksiin ja yleiseen terveystilaan.

Varaa aika valitsemalla Näytteenotto nettiajanvarauksesta tai soita. Paastoa ennen näytteenottoa 10-12h.